Семінар-практикум учителів початкових класів «Сучасні підходи до формування позитивного ставлення до навчання учнів початкових класів через співпрацю дітей, батьків, учителів»

06 грудня 2017 року у Нововолинській ЗОШ №7 відбувся міський семінар-практикум учителів початкових класів на тему «Сучасні підходи до формування позитивного ставлення до навчання учнів початкових класів через співпрацю дітей, батьків, учителів».

Під час проведення семінару вчителі побували на відкритому уроці з математики у 4-А класі, який проводила досвідчений учитель Лаценко Світлана Степанівна, учитель-методист. Щоб зацікавити своїх вихованців, вона обрала нестандартне проведення уроку у формі гри-подорожі островами України. Клас був поділений на п’ять команд, які намагалися швидко та якісно виконати завдання уроку: обчислення прикладів, розв’язування задач і рівнянь. Педагог удало здійснила інтеграцію з іншими предметами (природознавством, курсом «Я у світі»), підібрала завдання для розвитку логічного та критичного мислення учнів.

Як засвідчив підсумок уроку, Світлана Степанівна досягла поставленої мети: учні вмотивовано і продуктивно працювали, налаштовані і далі з цікавістю вивчати математику та природознавство, досліджувати природу рідної України, допомагати одне одному у навчанні, дружити.

Своїм досвідом із питань організації роботи з батьками на засадах гуманної педагогіки поділилася також Красько Світлана Іванівна, класовод 1-Б класу, старший учитель, яка провела для колег майстер-клас на тему «Виховання учнів на засадах духовності: взаємодія батьків і вчителів». Педагог продемонструвала форми і методи залучення батьків до активної співпраці з учнями та вчителями з метою виховання дітей у дусі найвищих людських цінностей на засадах гуманної педагогіки, автором якої є Шалва Олександрович Амонашвілі.

Цікаво, змістовно і продуктивно пройшло обговорення відкритих заходів і вироблення спільних пропозицій під керівництвом методиста міського методичного кабінету Сєчки Лариси Володимирівни.

Заступник директора з навчально-виховної роботи Л.Я.Левчук

/Files/images/sem_pochatk_2017/1.JPG /Files/images/sem_pochatk_2017/2.JPG /Files/images/sem_pochatk_2017/3.JPG /Files/images/sem_pochatk_2017/5.JPG/Files/images/sem_pochatk_2017/6.JPG/Files/images/sem_pochatk_2017/7.JPG/Files/images/sem_pochatk_2017/8.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 394

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.