Наша школа

Обдаровані діти – майбутній цвіт нації, інтелектуальна еліта, гордість і честь України, її світовий авторитет.

Пріоритетні завдання педагогічного колективу Нововолинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №7 спрямовані на пошук обдарованих дітей, створення освітнього середовища та максимально комфортних умов для інтелектуального, творчого, духовного зростання особистості.

Педагогічне кредо колективу: «Саме розвиток особистості, а не засвоєння предметно-дисциплінарних знань є метою діяльності сучасного навчального закладу», яке сприяє залученню талановитої молоді до експерименту й пошуку, навчанню нормам і стилю роботи в творчому колективі, вихованню культури ведення наукової дискусії. Належну увагу класні керівники приділяють також психолого-педагогічній освіті батьків обдарованої молоді.

Психолого-педагогічний супровід і підтримка обдарованих дітей – стрижнева домінанта у роботі нашої школи. Уже в початкових класах плануємо індивідуальну роботу з дітьми, які мають різні освітні можливості. Спонукаємо молодших школярів до розвитку своїх здібностей та вподобань і в позаурочний час (відвідування занять гуртків, Школи мистецтв, удосконалення фізичних якостей у шкільних спортивних секціях та секціях дитячої спортивної школи, заняття музикою, художнім читанням у гуртку при Зразковому шкільному фольклорно-етнографічному музеї «Берегиня»).

В основній школі закладаються базові знання із основ наук, формуються життєві професійні орієнтири школярів. Учителі – предметники постійно працюють над створенням у класах творчої атмосфери для того, щоб максимально активізувати внутрішні ресурси своїх вихованців, навчити дітей самостійно розв’язувати навчально-виховні завдання.

Вимогою сьогодення є профільність старшої школи, яка дозволяє найповніше організувати принцип особистісного навчання, що грунтується на розвитку здібностей і природних обдарувань старшокласників. Учні поглиблено вивчають історію, правознавство, математику, українську мову.

Знання, уміння та навички з основ наук, здобуті на уроках, школярі удосконалюють у позаурочний час. У закладі традиційно організовується робота гуртків художньо-естетичного, туристсько-краєзнавчого та фізкультурно-спортивного напрямів.

Із метою залучення учнів до систематичної науково – дослідницької, експериментальної діяльності у різних галузях наук, стимулювання бажання у додатковій освіті ефективно працює шкільний науковий клуб «Шанс», науково – методичне керівництво яким здійснює Карпець Г.В., учитель географії.

У 2018-2019 навчальному році педагогічний колектив щодня складав єдину палітру знань, умінь і навичок своїх учнів. Цей навчальний рік був особливо вдалим і результативним: 31 призове місце на міському етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад із навчальних предметів, 5 призерів обласного етапу, 9 перемог у міських турнірах, 3 учні – члени збірних команд-учасників 7 обласних і 3 - Всеукраїнських предметних турнірів, 1 призер обласного конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт, 3 перемоги на міських спортивних змаганнях, 1 – на обласних, 1- на Всеукраїнських.

/Files/images/uchn/IMG-7396.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 349

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.